MINIGOLFISTÉ TŘIKRÁT V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ

07.10.2010 14:49

Napilno měli po celý srpen a první týden v září tovačovští minigolfisté. Uspořádání tří turnajů během dvou po sobě jdoucích víkendů si vyžádalo desítky brigádnických hodin věnovaných přípravě hřiště a jeho zázemí. Nakonec se vše stihlo a v sobotu 28. srpna mohlo 35 hráčů a hráček změřit síly v oblastním turnaji jednotlivců. Počasí sice hrozilo celodenními srážkami, nicméně ty se tovačovskémiu hřišti naštěstí vyhnuly a tak měl turnaj plynulý průběh. Všichni účastníci odehráli předepsané čtyři okruhy s 18 dráhami.

Tovačovské hřiště patří na Moravě k nejtěžším a tak je jeho dobrá znalost jistě výhodou pro domácí. Plně toho využil nejlepší tovačovský hráč posledních dvou let Milan Vymazal, který výkonem 92 úderů (průměr 23 na okruh) vyhrál nejen svou kategorii seniorů nad 45 let, ale stal se i absolutním králem celého turnaje s náskokem 5 úderů před Jiřím Rimplerem z MGC Jedovnice (97/24,25). Solidní výkon předvedl také další domácí borec Martin Havelka, když obsadil 4. příčku ve věkové kategorii mužů (99/24,75).

Druhý den se opakoval prakticky stejný scénář, když absolutním vítězem se opět stal Milan Vymazal. I jeho výkon byl skoro stejný - 93/23,25. Rozdíl byl ale v odstupu od druhého hráče v pořadí, kterým byl brněnský junior Roman Král. Ten zahrál jen o úder hůř (94/23,5) než domácí favorit. Ve věkové kategorii mužů byl nejlepší bývalý člen domácího KDG Tovačov Tomáš Trnkal. Stačil mu na to výkon 98/24,5 a následný vítězný rozstřel s dalšími dvěma hráči, kteří měli po čtyřech okruzích stejný součet. Úspěšným rozstřelem si Trnkal zajistil i druhou příčku v absolutním pořadí mužů. Také v neděli 29. srpna šlo o oblastní turnaj, sešlo se celkem 34 hráčů a hráček.

 

Oba oblastní turnaje byly pro většinu účastníků dobrým testem před turnajem série Moravia Tour spojeným s úvodním kolem nového ročníku moravské I. ligy družstev. Ten se v areálu u sauny odehrál v neděli 5. záři a zúčastnilo se ho celkem 73 minigolfistů z celé Moravy, k nimž se přidalo pětičlenné družstvo ze slovenské Prievidzy (novinka v rámci mezinárodního projektu).

V I. lize pětičlenných smíšených družstev, kde mohou kluby postavit své nejlepší hráče bez ohledu na věk a pohlaví, bojovala také domácí sestava Karásek, Havelka, Šíbl (střídán Šíblovou), Bureš a Vymazal. Bohužel většině členů družstva se nedařilo podle představ a tak z toho bylo jen páté místo mezi sedmi celky. Celkový výkon 523 úderů ve čtyřech okruzích znamenal průměr 26,15 na hráče a okruh. Jasným vítězem se stal tým MGC Jedovnice (481/24,05), který se chce po sestupu z celostátní extraligy co nejrychleji vrátit zpět.

Letos poprvé postavil Tovačov také tříčlenné družstvo seniorů, když využil možnosti angažovat dva hráče na hostování. Jsou jimi zkušený Jiří Karásek ze Šternberka, seniorský mistr ČR z roku 2006 (nasazen i do smíšeného družstva) a přerovský Zdeněk Rejhon. Tito doplnili Milana Vymazala, náhradníkem byl Milan Trnkal st. . V konkurenci čtyř týmů skončili Tovačovští na druhé pozici výkonem 322/26,83 se ztrátou 16 úderů na vítězný MGC Olomouc (306/25,5).

Mezi jednotlivci se tentokrát tolik nedařilo Milanu Vymazalovi, který nezopakoval výkony z předchozího týdne. Jeho 99 úderů (prúměr 24,75) stačilo "jen" na třetí místo mezi seniory. Prapor domácích tentokrát držel na hlavou Martin Havelka. Zahrál velmi dobrých 92 úderů (průměr 23,0), což mu vyneslo výborné druhé místo v absolutním pořadí všech 78 účastníků i ve věkové kategorii mužů. Předstihl ho jen Ondřej Mlčoch, hráč DGC Bystřice pod Hostýnem a to o jediný úder (91/22,75).

Zpět