TOVAČOVSKÝM MINIGOLFISTŮM SE V OLOMOUCI OPĚT DAŘILO (1. Moravia Tour - 25. 4. 2010)

01.05.2010 20:28

První letošní venkovní turnaj odehráli moravští minigolfisté v neděli v Olomouci. Šlo o turnaj série Moravia Tour spojený se 3. kolem I. ligy družstev ročníku 2009/2010. Celkem 73 účastníků dokončilo díky krásnému počasí bez problémů plánované čtyři okruhy.

Olomoucké eternitové hřiště se v posledních letech stává zaslíbeným stánkem hráčů KDG Tovačov a zejména jejich seniora Milana Vymazala. Ten se totiž opět stal absolutním králem turnaje, což se mu podařilo loni i předloni! Dosáhl tak ojedinělého minigolfového hattricku. Tentokrát měl jeho výkon hodnotu 84 úderů, což znamenalo průměr 21 na okruh. Nevyrovnal tedy rekordní průměr 20,5 z minulého roku a také jeho náskok před druhým v absolutním pořadí byl podstatně menší – pouhý jeden úder. Tato srovnání mu však radost jistě nezkazila, zvlášť když tovačovské smíšené družstvo v ligové soutěži konečně zabralo a skončilo mezi šesti týmy druhé.


Sestava Netopil (střídán Burešem), Šíbl, Šíblová, Havelka, Vymazal zahrála ve čtyřech okruzích celkem 471 úderů (průměr 23,55 na hráče a okruh). Zejména díky výbornému poslednímu okruhu (108/21,6) se Tovačovským podařilo prodrat na druhou příčku o pouhé tři údery před celek Adara Radějov a o čtyři před domácí MGC Olomouc „B“. Suverénním vítězem ligového kola stal loni ještě extraligový MGC 90 Brno (455/22,75). Ten se také dostal do čela průběžného pořadí s 15 body. Na druhém a třetím místě mají jednobodovou ztrátu Olomouc „B“ a Radějov. Tyto tři týmy si to ve zbývajících dvou turnajích rozdají mezi sebou o postup do extraligy. Naopak o záchranu budou bojovat čtvrtý MGC Holešov (9 b.), pátý KDG Tovačov (8) a šestý ME Blansko (6).


V družstvu Tovačova se kromě Vymazala představil ve výborné formě také Zdeněk Bureš, který výkonem 87/21,75 obsadil druhou příčku v kategorii mužů, když za vítězným Janem Metyšem (MGC Olomouc) zaostal o dva údery. Vymazal kromě absolutního prvenství pochopitelně vyhrál i seniorskou kategorii, a to o tři ůdery před Františkem Kubou (také MGC Olomouc – 87/21,75)). Kojetínská Jana Nakládalová v barvách MGC 90 Brno získala stříbro mezi ženami (87/21,75) po prohraném rozstřelu o prvenství se Sylvií Švehlíkovou z Bystřice p. H. . Zdeněk Rejhon z SK Mlýn Přerov se prosadil na bronzový stupínek mezi veterány (98/24,5). Tuto kategorii vyhrál Josef Rimpler z MGC Jedovnice (87/21,75). Vladimíra Dostálková, také z Přerova, brala bronz v kategorii seniorek, i když s výkonem příliš spokojena nebyla (118/29,5). Vítězná Vlasta Pargáčová ze Startu Kopřivnice byla o 21 úderů lepší (97/24,25). Výčet medailových úspěchů Přerovska uzavírá žák Adam Doležálek (původně SK Mlýn Přerov, nyní ME Blansko), který s končil třetí (100/25). Na vítězného Tomáše Klimka z MGC Holešov ztratil tři ůdery. Velmi dobrý výkon předvedla také přerovská juniorka Karolína Jandová (95/23,75), ve své kategorii však neměla žádnou soupeřku a tak jí vítězství spadlo do klína bez ohledu na výkon. Zbývá uvést vítěze kategorie juniorů, která se stala kořistí domácího Marka Smejkala, a to po výborné hře s výsledkem 85/21,25.


 Příští turnaj moravské série proběhne na konci května v Bystřici pod Hostýnem.

Zpět