Činnost našeho klubu v roce 2014

08.03.2015 16:15

ČLENSKÁ ZÁKLADNA

- Počet aktivních členů: 10

- Výbor pracoval ve složení RNDr. Milan Vymazal (prezident), Ing. Milan Trnkal (hospodář), Mgr. Petr Velický (STK), Martin Havelka (údržba hřiště) a Ing. Pavel Netopil (propagace).


ORGANIZAČNÍ ČINNOST

- Uspořádání Přeboru Moravy 2014 a jednoho oblastního turnaje v rámci soutěží Českého minigolfového svazu (ČMGS) - červen.

- Provoz hřiště pro veřejnost od poloviny dubna do konce září.

- Spolupráce se základními školami Tovačov a Troubky - návštěvy jednotlivých tříd na hřišti.

- Milan Vymazal pracoval v rámci Sportovně technické komise ČMGS jako vedoucí soutěží I. ligy na Moravě.


SPORTOVNÍ ČINNOST - DRUŽSTVA

- Smíšené družstvo obsadilo 2. místo v moravské skupině I. ligy (2. nejvyšší soutěž) ročníku 2013/2014, což je o jednu příčku lepší umístění než v předchozí sezóně. Protože vítězný smíšený tým MGC Olomouc B neměl zájem postoupit do nejvyšší soutěže - celostátní extraligy, možnost postupu byla nabídnuta Tovačovu a ten ji využil. Naše družstvo se tak vrátilo do extraligy po 10 letech. První turnaj nové sezóny 2014/2015 však ukázal, že v extraligové konkurenci to bude mít Tovačov velmi těžké. Družstvo skončilo s odstupem na sedmém - posledním místě, na kterém také přezimuje před jarním pokračováním soutěže. V sestavě družstva se v průběhu roku vystřídali tito hráči: Zdeněk Bureš, Martin Havelka, Jiří Karásek (hostování z KDG Šternberk), Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.

- Družstvo seniorů dosáhlo v moravské skupině I. ligy ročníku 2013/2014 svého dosud největšího úspěchu, když celou soutěž vyhrálo způsobem start - cíl. To znamenalo postup do pětičlenné extraligy seniorských družstev. V prvním turnaji nové sezóny sice náš seniorský tým také skončil poslední, ale s minimálním odstupem, což dává důvod k určitému optimismu před jarní částí soutěže. Za družstvo nastupovali Jiří Karásek, Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.


SPORTOVNÍ ČINNOST - JEDNOTLIVCI

- Nejúspěšnějším hráčem klubu v roce 2014 byl opět senior Milan Vymazal. Na oficiálních turnajích ČMGS získal celkem 6 cenných kovů ve své kategorii, z toho dvě prvenství (jedno na zemském a jedno na oblastním turnaji). Dále vybojoval jedno druhé místo na zemském turnaji, na oblastních pak ještě jedno stříbro a dva bronzy. Jeho největším úspěchem bylo vítězství v absolutní kategorii mužů na zářijovém zemském turnaji v Jedovnicích výkonem 84 úderů na 4 okruhy (průměr 21,0) Na celostátní úrovni dal o sobě vědět v červenci, když na mistrovství ČR v Olomouci skončil osmý a postoupil do osmifinále play-off v absolutní kategorii mužů. V republikovém žebříčku seniorů mu patří sedmé místo.

      

Medailovými úspěchy se mohou pochlubit i další hráči. Dvě vítězství na oblastních turnajích v Jedovnicích ( z toho jedno absolutní výkonem 86/21,5) si připsal Ivan Roemer - senior, který pamatuje první éru tovačovského minigolfu (1973 - 1983) a v tovačovských barvách nastoupil znovu po více než 30 letech. Jeho největším úspěchem v roce 2014 bylo 6. místo mezi seniory na mistrovství ČR v Olomouci, kde také postoupil do osmifinále play-off v absolutní kategorii mužů.


Druhá místa na oblastních turnajích vybojovali také další senioři. Pavel Netopil zazářil v květnu v Bystřici pod Hostýnem (výkon 88/22,0), Milan Trnkal pak v srpnu v Jedovnicích (výkon 100/25,0). Výčet medailových úspěchů uzavírají dvě třetí místa Martina Havelky z oblastních turnajů, když větší hodnotu měl jeho srpnový výkon z Jedovnic (95/23,75).




       

Zpět