PODZIMNÍ SEZÓNA 2012

02.01.2013 10:53

Podzimní sezónu 2012 lze z pohledu tovačovských minigolfistů charakterizovat jako celkem úspěšnou. Pozitivem je zejména obnovení seniorského družstva díky opětovnému hostování Jířího Karáska ze Šternberka, dobré výkony tohoto družstva a dále účast nových hráčů (1 žák, 1 žákyně a 1 muž) na oblastních turnajích.

 

Smíšené družstvo Tovačova vstoupilo do nové sezóny moravské I. ligy jako obhájce bronzu z minulého ročníku. Svůj potenciál plně využilo v zářijovém prvním kole v Bystřici p. H., kde skončilo druhé o pouhé čtyři údery za vítězným MGC Jedovnice "B". Druhé kolo v říjnu na turnaji v Ostravě už tak úspěšné nebylo. Čtvrtá příčka a ztráta 29 úderů na vítězný MGC '90 Brno znamenaly pokles na třetí místo v tabulce. Ta po podzimní části vypadá takto:

1.  MGC '90 Brno "A"            11 b.

2.  MGC Olomouc "B"             8 b.

3.  KDG Tovačov                 8 b.

4.  MGC Jedovnice "B"            8 b.

5.  TJ Start Kopřivnice            5 b.

6.  SKDG Příbor                     4 b.

Pozn.: O pořadí na 2 - 4. místě rozhoduje při rovnosti bodů "skóre", tj. celkvý počet úderů z obou turnajů.

Za tovačovský smíšený tým (Na turnaji hraje vždy 5-ti členná sestava a jeden náhradník.) nastupovali v průběhu podzimní sezóny tito hráči: Zdeněk Bureš, Martin Havelka, Jiří Karásek, Pavel Netopil, Milan Trnkal st. a Milan Vymazal.

 

Obnovenému družstvu seniorů se zatím daří. V obou ligových kolech nestačilo jen na silnou sestavu MGC Olomouc, v prvním případě o tři a ve druhém o sedm úderů. Rizikem je ale fakt, že družstvo nemá náhradníka a pokud by někdo z trojice Jiří Karásek, Milan Trnkal st. a Milan Vymazal na některém ze tří jarních turnajů nenastoupil, znamenalo by to konec nadějí na postup na mistrovství republiky. Tabulka moravské I. ligy seniorů má po podzimní části následující podobu:

1.  MGC Olomouc                 14 b.

2.  KDG Tovačov               10 b.

3.  KDG Ostrava 2000             8 b.

4.  MGC '90 Brno                   5,5 b.

5.  MGC Jedovnice                 4,5 b.

6.  DGC Bystřice p. H.             2 b.

 

Mezi jednotlivci stále zůstává nejlepším hráčem senior Milan Vymazal. Od poloviny srpna do poloviny října byl ve své kategorii celkem šestkrát na stupních vítězů, z toho 1x první a 1x třetí na zemských turnajích (spojených s I. ligou družstev) a 3x první a 1x druhý na oblastních turnajích. Nejcennějším výsledkem je vítězství na zemském turnaji v Bystřici p. H. výkonem 85/ průměr na 1 okruh 21,25. V celostátním žebříčku seniorů skončil Vymazal čtvrtý, což je doposud jeho nejlepší umístění. Nicméně se 498 body mu těsně unikla obhajoba mistrovské výkonnostní třídy na kterou je potřeba 500 bodů (loni měl 505).

      Také na podzim dal o sobě vědět lepšící se Pavel Netopil, a to vítězstvím v kategorii mužů na říjnovém oblastním turnaji v Ostravě (výkon 87/21,75).

      Výborný vstup do podzimní sezóy měl senior Milan Trnkal, který využil domácího prostředí a ve třetím srpnovém víkendu skončil ve své kategorii druhý na obou oblastních turnajích v Tovačově. Nejlepšího výkonu (94/23,5) dosáhl na říjnovém zemském turnaji v Ostravě, což ale v nabité konkurenci 17 seniorů stačilo jen 7. místo.

      Martin Havelka zaznamenal oproti jarní části sezóny mírné zlepšení a podařilo se mu dvakrát dostat na stupně vítězů v kategorii mužů. Bylo to na oblastních turnajích v Tovačově (srpen) a v Ostravě (říjen - nejlepší výkon podzimu - 95/23,75).

      Tradiční týmovou oporou Tovačova je Zdeněk Bureš, který ovšem během podzimu odehrál v našich barvách jen tři turnaje a na žádném se mu nepodařilo vybojovat medailové umístění. Nicméně jeho výborných 86/21,5 (8. místo v mužích) bylo jedním ze základních stavebních kamenů úspěchu smíšeného družstva na zemském turnaji v Bystřici p. H. začátkem září.

      V mládežnických kategoriích je v posledních letech velmi slabá členská základna, což ulehčuje našim novým žákům, resp. znovuzačínající juniorce cestu k medailovým pozicím na oblastních turnajích. Juniorka Anna Trnkalová byla během podzimu 3x první a 1x třetí, žákyně Aneta Partyková 1x druhá a 1x třetí a žák Jakub Smolka rovněž 1x druhý a 1x třetí. Z výkonů stojí za zmínku 108/27,0 Anny Trnkalové na zářijovém oblastním turnaji v Bystřici p. H.

      Na stejném turnaji se poprvé představil náš nováček v kategorii mužů, David Smolka. Výkon 118/29,5 není napoprvé vůbec špatný, i když zatím nestačil ke zdolání žádného soupeře.

 

 


 


 

 

 

Zpět