PODZIMNÍ SEZÓNA 2011

26.12.2011 08:39

Podzimní část minigolfové sezóny 2011 přinesla pro tovačovský klub jednu negativní změnu. Nepodařilo se totiž prodloužit hostování seniorů J. Karáska (KDG Šternberk) a Zd. Rejhona (SK Mlýn Přerov), což znamenalo zánik seniorského družstva a také oslabení týmu smíšeného. 

Toto oslabení (ale nejen ono !) se podepsalo na nevydařeném vstupu do nového ročníku I. moravské ligy smíšených družstev. Na obou ligových turnajích (4. 9. v Kopřivnici a 9. 10. v Brně) obsadilo tovačovské družstvo v šestičlenné konkurenci pátou příčku. Celkově se pak po podzimní části ocitlo na samém chvostu tabulky:

1. ME Blansko                      14 b.

2. SKDG Příbor                     10 b.

3. 1. DGC Bystřice p.H. "B"      6 b.

4. MGC Olomouc "B"               5 b.

5. MGC '90 Brno "B"               5 b.

6. KDG Tovačov                    4 b.

Spodní polovina tabulky je sice vyrovnaná, avšak na odvrácení hrozby sestupu má náš tým už jen dva jarní turnaje: v dubnu v Blansku a v květnu v Příboře. Za smíšené družstvo nastupovali v průběhu podzimní sezóny tito hráči: Zdeněk Bureš, Martin Havelka, Pavel Netopil, Šárka Šíblová, Milan Trnkal a Milan Vymazal. Oporou týmu na obou turnajích byl senior Vymazal, v Kopřivnici se k němu přidal M. Havelka, v Brně Zd. Bureš. To je však na pětičlennou turnajovou sestavu málo, velmi málo...

 

V soutěžích jednotlivců, jak už bylo výše naznačeno, byl v rámci klubu opět nejúspěšnější senior Milan Vymazal. Od konce srpna do začátku října získal ve své kategorii celkem 7 cenných kovů (2x druhý a 3x třetí na oblastním turnaji, 1x druhý na zemském turnaji a 1x třetí na celostátním turnaji). Právě posledně zmíněné 3. místo ze zářijové celostátní Grand Prix v Olomouci (výkon 88/22,0) je jeho největším podzimním úspěchem. Zajistilo mu udržení mistrovské výkonnostní třídy a dosud nejvyšší bodový zisk v celoročním republikovém žebříčku. Co však tentokrát Vymazalovi chybělo, bylo alespoň jedno turnajové vítězství.

 

Na rozdíl od jara byl podzim svědkem výraznější medailové stopy dalších tovačovských hráčů. Nejpříjemnějším překvapením bylo vítězství Pavla Netopila v kategorii mužů na oblastním turnaji v Kopřivnici začátkem září. Výkon 84/21,0 na velmi lehkém hřišti sice nelze přeceňovat, nicméně doufejme, že se jedná o pověstnou vlaštovku naznačující příchod lepších minigolfových časů tohoto hráče. Dlouhodobě druhým nejlepším tovačovským minigolfistou je Martin Havelka, který podzimní sezónu ozdobil 2. a 3. místem v mužích na oblastních turnajích v Olomouci resp. v Tovačově. Za zmínku stojí i jeho 10. místo na GP v Olomouci (výkon 90/22,5), které mu zajistilo body do žebříčku potřebné k účasti na celostátních turnajích v příštím roce.

 

Své vůbec první minigolfové medaile se dočkal zakladatel klubu Milan Trnkal. K vpravdě historické události došlo na domácím oblastním turnaji koncem srpna a měla podobu třetího místa mezi seniory. Výčet podzimních úspěchů tovačovských minigolfistů uzavírá Šárka Šíblová svým druhým místem v ženách na zemském turnaji v Brně, který byl poslední oficiální akcí pod hlavičkou Českého minigolfového svazu v letošním roce.

 

Zimní minigolfovou přestávku vyplňují neoficiální halové turnaje na drahách v nákupním centru Olomouc City. Hráči si tak udržují úderovou techniku i po dobu, kdy na venkovních drahách smysluplně trénovat nelze. Výsledky těchto zimních halových turnajů jsou k dispozici zde:

https://www.minigolfolomouc.cz/ke-stazeni-pravidla-/turnaje-vysledky/

 

 

 

Zpět