JARNÍ SEZÓNA 2012

08.10.2012 19:14

Naši jarní sezónu 2012 lze celkově považovat za úspěšnou, a to zejména díky návratu smíšeného družstva na medailové pozice v moravské 1. lize.

      Po velmi špatném vstupu do ročníku 2011/2012, kdy po podzimní části družstvo figurovalo na posledním místě, přišel na jaře příznivý obrat. Hned na prvním turnaji v Blansku se týmu podařilo zvítězit a poskočit ze dna tabulky na třetí příčku. Bronzovou pozici pak družstvo už udrželo, když na turnaji v Příboře skončilo čtvrté a ve finále na Přeboru Moravy v Brně druhé. Dlužno však objektivně dodat, že tento výsledek není jen dílem zlepšených výkonů našich hráčů, ale také horší formy soupeřů a jejich problémů se sestavami. Konečná tabulka soutěže vypadá takto:

1. ME Blansko                        34 b.

2. SKDG Příbor                       21 b.

3. KDG Tovačov                  20 b.

4. MGC Olomouc "B"                9 b.

5. 1.DGC Bystřice p. H. "B"      10 b.

6. MGC '90 Brno "B"                10 b.

Pozn.: Družstva Bystřice a Brna se nekvalifikovala na Přebor Moravy, kam postupují nejlepší čtyři. Družstvo Olomouce se kvalifikovalo, ale pak se nezúčastnilo, za což mu byly odečteny 2 body. Nicméně v tabulce zůstalo čtvrté.

      Za tovačovský smíšený tým (Na turnaji hraje vždy 5-ti členná sestava a jeden náhradník.) nastupovali v průběhu sezóny tito hráči: Zdeněk Bureš, Alois Dočkal, Martin Havelka, Pavel Netopil, Šárka Šíblová a Milan Vymazal.

 

      V kategoriích jednotlivců se na jaře opět nejvíce prosadil senior Milan Vymazal, přestože úvod sezóny mu příliš nevyšel. Celkem se ve své kategorii dostal 4x na stupně vítězů (1x první a 1x druhý na zemském turnaji, 1x druhý a 1x třetí na oblastním turnaji). Jeho největším úspěchem je 2. místo v absolutním pořadí na červnovém Přeboru Moravy v Brně, když dosáhl stejného výkonu jako vítěz (183/ 8 okruhů /průměr 22,88), ale prohrál dodatečný rozstřel o prvenství. V celostátním měřítku dal o sobě Vymazal vědět začátkem června na Grand Prix v Bystřici pod Hostýnem, kde skončil šestý mezi 16 seniory.

      Zřetelné zlepšení zaznamenal Pavel Netopil v kategorii mužů, který vybojoval cenný kov celkem třikrát (1x první a 2x druhý na oblastním turnaji). Cenné vítězství si připsal koncem května na oblastním turnaji v Olomouci hraném na obtížných filcových drahách (výkon 104/3/34,67).

      Šárka Šíblová neměla ve své kategorii žen na dvou zemských turnajích žádnou soupeřku, takže jí vítězství spadlo do klína bez boje. V obou případech skončila třetí v absolutní kategorii žen, když lepšího výkonu dosáhla na dubnovém turnaji v Blansku (99/24,75).

      Po více než pěti letech se k minigolfu vrátila juniorka Anna Trnkalová a v nepočetné konkurenci zaznamenala 2 medailové úspěchy (1x první na oblastním turnaji, 1x třetí na zemském turnaji).

      U hráčů, kteří se na stupně vítězů neprosadili stojí za zmínku jejich nejlepší jarní výkony:

- Milan Trnkal 97/24,25 na Krajském Přeboru (oblastní turnaj) v Bystřici p.H. (5. mezi seniory)

- Zdeněk Bureš 98/24,5 na Moravia Tour (zemský turnaj) v Blansku (5. mezi muži)

- Martin Havelka 100/25 na Moravia Tour v Blansku (7. mezi muži)

      Alois Dočkal se po dlouhé pauze připojil k družstvu na Přeboru Moravy v Brně, aby tým jistil z pozice náhradníka. Jeho výkon byl podle očekávání slabší (173/6/28,83). Doufejme, že jeho návrat bude mít v blízké budoucnosti trvalejší charakter.

 

 

 

Zpět