Činnost našeho klubu v roce 2017

06.05.2018 18:31


ČLENSKÁ ZÁKLADNA

- Počet aktivních členů: 10

- Výbor pracoval ve složení RNDr. Milan Vymazal (prezident), Ing. Pavel Netopil (viceprezident) a Ing. Milan Trnkal (hospodář).



ORGANIZAČNÍ ČINNOST

- Provoz hřiště pro veřejnost, spolky a firmy od začátku května do konce srpna.

- Spolupráce se základními školami Tovačov a Troubky - návštěvy jednotlivých tříd na hřišti.



SPORTOVNÍ ČINNOST - DRUŽSTVA

- Smíšené družstvo figurovalo v sezóně 2016/2017 v moravské I. lize. Pokles výkonnosti, který začal již v předchozí sezóně a který provázely problémy se sestavou (ta je pětičlenná, plus náhradník) se bohužel nezastavil. Výsledkem bylo poslední páté místo a sestup do II ligy. V té byl v novém ročníku 2017/2018 zatím odehrán pouze jeden turnaj, který náš tým vyhrál. V jeho sestavě se v průběhu roku 2017 vystřídali tito hráči: Zdeněk Bureš, Jiří Karásek, Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.


- Také družstvo seniorů (sestava je tříčlenná, plus náhradník) odehrálo sezónu 2016/2017 v moravské I. lize. Na rozdíl od smíšeného týmu si ale vedlo velmi dobře a vybojovalo druhé místo. V nově sezóně 2017/2018 je po podzimní části dokonce první. Za družstvo nastupovali Jiří Karásek, Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.



SPORTOVNÍ ČINNOST - JEDNOTLIVCI

- Nejúspěšnějšími hráči klubu v roce 2017 byli senioři Milan Vymazal a Jiří Karásek. Vymazalovi se dařilo zejména na moravských zemských turnajích, kde získal dva cenné kovy jak ve své kategorii, tak v absolutním pořadí všech účastníků. Opravdový "majstrštyk" se mu podařil na červnovém Přeboru Moravy v Příboru, kde na místním těžkém hřišti vyhrál s velkým náskokem 9 úderů absolutní pořadí (výkon 184 úderů na 8 okruhů, průměr 23,0). Cenné bylo i vítězství mezi seniory a 3. místo v absolutním pořadí na zemském turnaji v Holešově koncem května (výkon 90/4/22,5). Třetí medailové umístění v podobě 2. místa v seniorech si připsal začátkem června na Krajském přeboru v Bystřici pod Hostýnem (výkon 86/4/21,5).


Jiří Karásek (původně hráč KDG Šternberk, který v Tovačově nejdřív několik let hostoval, až nakonec v únoru 2016 přestoupil) byl úspěšný na oblastních turnajích v kategorii senioři II, na kterých získal dvě první, jedno druhé a čtyři třetí místa. Nejcennější bylo jeho srpnové vítězství na novém hřišti v Náměšti nad Oslavou, kde současně skončil třetí v absolutním pořadí (výkon 105/4/26,25).


Na medailový úspěch v seniorské kategorii ještě dosáhl Ivan Roemer, který vybojoval bronz na Krajském přeboru v Bystřici pod Hostýnem (výkon 96/4/24,0) a ve stejné kategorii také Pavel Netopil, kterému ke druhému místu na srpnovém oblastním turnaji v Náměšti nad Oslavou stačil výkon 122/4/30,5.


Ostatní hráči základního kádru už na medaile nedosáhli a lze u nich (a nejen u nich) konstatovat pokles výkonnosti způsobený zejména nedostatkem času na trénink. Za zmínku stojí pouze výkon Milana Trnkala na říjnovém zemském turnaji v Ostravě (101/4/25,25 - 11. místo mezi seniory).





Zpět