JARNÍ SEZÓNA 2011

10.08.2011 12:25

Jarní sezónu 2011 lze z pohledu tovačovských minigolfistů charakterizovat meteorologickým termínem "střídavě oblačno". Platí to jak pro družstva, tak i pro jednotlivce.

 

Smíšené družstvo hrající I. moravskou ligu obsadilo v konečné tabulce ročníku 2010/2011 5. místo, což je stejné umístění jako v před rokem. Tentokrát v tom bylo i trochu smůly, když ke 4. příčce zajišťující postup na Přebor Moravy chybělo půl bodu. Nicméné s výkony družstva v průběhu celé sezóny nemůžeme být spokojeni. Konečná tabulka vypadá takto:

1. MGC Jedovnice "A" 34,5 b.

2. MGC Olomouc "B" 32

3. ME Blansko 27

4. MGC '90 Brno "B" 16,5

5. KDG Tovačov 14

6. 1.MTGC Prievidza 6

7. MGC Jedovnice "B" 6

(Družstva na 5. až 7. místě už nemohla bodovat na posledním turnaji - Přeboru Moravy v Příboře, na který se nekvalifikovala.) Za smíšené družstvo (Na turnaji hraje vždy 5-ti členná sestava a jeden náhradník.) nastupovali v průběhu sezóny tito hráči: Zdeněk Bureš, Martin Havelka, Pavel Netopil, Šárka Šíblová, Zbyněk Šíbl, Milan Vymazal, Jiří Karásek (hostování z KDG Šternberk) a Zdeněk Rejhon (hostování z SK Mlýn Přerov).

 

Premiéru v tovačovských barvách mělo v uplynulé sezóně družstvo seniorů nad 45 let (Na turnaji hraje vždy 3-členná sestava a jeden náhradník). A nevedlo si vůbec špatně, když obsadilo celkovou druhou příčku v I. moravské lize a zajistilo si postup do celostátního finále na mistrovství republiky. O tento úspěch se zasloužili Milan Trnkal st., Milan Vymazal, Jiří Karásek (hostování z KDG Šternberk) a Zdeněk Rejhon (hostování z SK Mlýn Přerov). Konečná tabulka I. ligy seniorů na Moravě má tuto podobu:

1. MGC Olomouc 26 b.

2. KDG Tovačov 15

3. MGC Jedovnice 11

4. 1.DGC Bystřice p.H 5

      Ve čtyřčlenném finále, které proběhlo koncem července v rámci Mistrovství ČR v Rakovníku bylo tovačovské družstvo outsiderem. V sestavách soupeřů se to hemžilo reprezentanty, zatímco Tovačovští měli ve svých řadách jen jednoho současného a jednoho bývalého. Vývoj turnaje byl přesto překvapující a ještě před posledním okruhem se Tovačov držel na bronzové příčce. Nakonec však od začátku špatně hrající Hradečtí Orli přece jen zabrali a o 8 úderů Tovačov předstihli. Vítězem se stal domácí GC 85 Rakovník před MGC Olomouc.


V soutěžích jednotlivců se opět nejvíce dařilo seniorovi Milanu Vymazalovi, i když jeho výkony nebyly tak přesvědčivé jako minulý rok, kdy se stal absolutním vítězem moravského žebříčku. Celkem stál letos od dubna do června čtyřikrát na stupních vítězů ve své kategorii (2x první na oblastním turnaji; 1x druhý a 1x třetí na zemském turnaji). Jeho největším úspěchem je stříbro na červnovém Přeboru Moravy v Příboře (loni ovšem přebor vyhrál), v celostátním měřítku pak 7. místo na dubnové Grand Prix v Ostravě (Zde předvedl nejlepší výkon jara 90 úderů na 4 okruhy, průměr 22,5). Vymazal se začátkem června zúčastnil i seniorského Evropského poháru národů v německém Künzellu. Moc se mu tam však nedařilo a ani jeho družstvo ČR 2 neobhájilo bronz z předešlého roku, když skončilo osmé ze třinácti.

      Kromě Vymazala se na medailové pozice v jarní sezóně 2011 prosadila už jen Šárka Šíblová, která skončila druhá mezi ženami na zemském turnaji v Olomouci výkonem 103/25,75.

      Některé pěkné výkony stojí za zmínku i u dalších hráčů:

- Martin Havelka 91/22,75 na GP v Ostravě (22. mezi muži)

- Zdeněk Bureš 98/24,5 na Moravia Tour (zemský turnaj) v Olomouci (9. mezi muži)

- Milan Trnkal 99/24,75 na Moravia Tour v Olomouci (7. mezi seniory)


 

Zpět