Činnost našeho klubu v roce 2016

15.07.2017 17:19

ČLENSKÁ ZÁKLADNA

- Počet aktivních členů:10 

- Výbor pracoval ve složení RNDr. Milan Vymazal (prezident), Ing. Milan Trnkal (hospodář), Mgr. Petr Velický (STK) a Ing. Pavel Netopil (propagace).


ORGANIZAČNÍ ČINNOST


- Uspořádání moravského zemského turnaje a dvou oblastních turnajů v rámci soutěží Českého minigolfového svazu (ČMGS) - srpen, září.


- Provoz hřiště pro veřejnost od začátku července do konce září.


- Spolupráce se základní školou Tovačov - uspořádání školní ligy a návštěvy jednotlivých tříd na hřišti.         

                                                                                                                                                                                      

- Milan Vymazal pracoval v rámci Sportovně technické komise ČMGS jako vedoucí soutěží I. ligy na Moravě.


SPORTOVNÍ ČINNOST - DRUŽSTVA


- Smíšené družstvo po "nakouknutí" do celostátní extraligy figurovalo v sezóně 2015/2016 opět v moravské I. lize. Po slibném úvodu v podzimní části přišel na jaře výkonnostní pokles a nakonec z toho bylo v konečném účtování 4. místo mezi šesti týmy. Negativní trend, ke kterému se přidaly i problémy se sestavou (ta je pětičlenná, plus náhradník) se nezastavil ani v nové sezóně 2016/2017. Po podzimní části je družstvo až na páté pozici. V jeho sestavě se v průběhu roku vystřídali tito hráči: Zdeněk Bureš, Jiří Karásek, Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.

- Také družstvo seniorů (sestava je tříčlenná, plus náhradník) potkal stejný osud sestupu z extraligy. V následující sezóně 2015/2016 si ale vedlo velmi dobře. Hned v úvodu se usadilo v čele a nakonec celou soutěž s přehledem vyhrálo. Možnost opětovného postupu do extraligy ale tým nevyužil z důvodu časové náročnosti nejvyšší soutěže. V nově sezóně 2016/2017 proto opět nastupuje v moravské I. lize a po podzimní části drží 2. příčku. Za družstvo nastupovali Jiří Karásek, Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.


SPORTOVNÍ ČINNOST - JEDNOTLIVCI


- Nejúspěšnějšími hráči klubu v roce 2016 byli senioři Milan Vymazal a Jiří Karásek. Vymazalovi se dařilo zejména na moravských zemských turnajích, kde získal celkem tři cenné kovy ve své kategorii. Nejcennější bylo květnové vítězství na těžkém filcovém hřišti v Olomouci (výkon 99 úderů na 3 okruhy, průměr 33,0), bronz získal v červnu na Přeboru Moravy v Bystřici p. H. (172/8/21,5) a stříbro na zemském turnaji v Kopřivnici začátkem října (85/4/21,25). Další dva triumfy si připsal na domácích oblastních turnajích koncem srpna.


Jiří Karásek (původně hráč KDG Šternberk, který v Tovačově nejdřív několik let hostoval, až nakonec v únoru 2016 přestoupil) byl úspěšný na oblastních turnajích v kategorii senioři II, na kterých získal jedno první, pět druhých a dvě třetí místa. Nejcennější bylo jeho dubnové vítězství na turnaji v Ostravě výkonem 89/4/22,25.


Posledním, kdo si ještě připsal medailový úspěch byl Ivan Roemer, který vybojoval bronz na oblastním turnaji v Pelhřimově koncem června (96/4/24,0).


Ostatní hráči základního kádru už na medaile nedosáhli a lze u nich konstatovat pokles výkonnosti způsobený zejména nedostatkem času na trénink. Za zmínku stojí pouze výkon Zdeňka Bureše na zemském turnaji v Kopřivnici (96/4/24,0 - 9. místo mezi muži).


Zpět