Činnost našeho klubu v roce 2015

28.02.2016 08:45

ČLENSKÁ ZÁKLADNA

- Počet aktivních členů: 10

- Výbor pracoval ve složení RNDr. Milan Vymazal (prezident), Ing. Milan Trnkal (hospodář), Mgr. Petr Velický (STK) a Ing. Pavel Netopil (propagace).



ORGANIZAČNÍ ČINNOST

- Uspořádání celostátního turnaje Grand Prix, moravského zemského turnaje a dvou oblastních turnajů v rámci soutěží Českého minigolfového svazu (ČMGS) - červenec, srpen.

- Provoz hřiště pro veřejnost od začátku července do konce září.

- Spolupráce se základní školou Tovačov - uspořádání školní ligy a návštěvy jednotlivých tříd na hřišti.

- Milan Vymazal pracoval v rámci Sportovně technické komise ČMGS jako vedoucí soutěží I. ligy na Moravě.



SPORTOVNÍ ČINNOST - DRUŽSTVA

- Smíšené družstvo obsadilo jako nováček soutěže poslední, sedmé místo v celostátní extralize ročníku 2014/2015. Ukázalo se, že v konkurenci špičkových minigolfových týmů naše družstvo neobstojí. Navíc většina hráčů na extraligových turnajích nepředvedla své maximum. Důvodem byl nedostatek tréninku, což byla daň za desítky hodin strávených na rozsáhlých opravách hřiště u sauny. Tyto opravy byly nutné pro pořadatelství červencového turnaje Grand Prix (spojeného s 5. kolem extraligy). Od nové sezóny 2015/2016 tedy tovačovské smíšené družstvo opět figuruje v moravské I. lize, kde po podzimní části drží druhé místo za MGC Olomouc B. V sestavě družstva se v průběhu roku vystřídali tito hráči: Zdeněk Bureš, Jiří Karásek (hostování z KDG Šternberk), Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.

- Také družstvo seniorů potkal stejný osud. Jako nováček pětičlenné extraligy ročníku 2014/2015 obsadilo poslední místo a sestoupilo do moravské I. ligy. Dlužno ovšem dodat, že v extralize náš tým neprodal svou kůži lacino, odstupy od soupeřů byly na všech turnajích velmi těsné. V nové sezóně 2015/2016 si seniorský tým vede velmi dobře a po podzimní části je v čele moravské I. ligy. Za družstvo nastupovali Jiří Karásek, Pavel Netopil, Ivan Roemer, Milan Trnkal a Milan Vymazal.



SPORTOVNÍ ČINNOST - JEDNOTLIVCI


- Nejúspěšnějším hráčem klubu v roce 2015 byl opět senior Milan Vymazal. Ovšem ve srovnání s předchozím rokem se mu dařilo podstatně méně. Na oficiálních turnajích ČMGS získal celkem 4 cenné kovy ve své kategorii, nicméně prvenství tentokrát mezi jeho medailovými úspěchy chybělo. Mohl se pochlubit pouze třemi druhými místy na oblastních turnajích a jedním bronzem na domácím zemském turnaji koncem srpna. Nejhodnotnější výkon předvedl na květnové Grand Prix v Rakovníku, kde ve své kategorii obsadil páté místo výkonem 90 úderů na čtyři okruhy (průměr 22,5 na jeden okruh).


Medailové úspěchy si připsali také další tři hráči. Pavel Netopil získal bronz mezi seniory na prvním domácím srpnovém oblastním turnaji výkonem 100/25,0. Herně se mu ale nejvíce dařilo na posledním zemském turnaji v Kopřivnici, když na tamním lehkém hřišti potřeboval na čtyři okruhy jen 87 úderů (průměr 21,75) a skončil pátý.

Ivan Roemer také vybojoval jeden seniorský bronz, a to na druhém domácím srpnovém oblastním turnaji, kde zaznamenal výkon102/25,5. Ani u něho ale nešlo o nejhodnotnější výkon sezóny. Toho dosáhl na dubnové Grand Prix v Ostravě, kde mu 86 úderů ve čtyřech okruzích vyneslo páté místo v seniorské kategorii.


Z pěti mladých talentů, kteří během letních prázdnin docházeli na pravidelné tréninky na hřišti u sauny se oficiálního turnaje zúčastnil pouze jeden. Byl to Jakub Smolka, který na druhém domácím srpnovém oblastním turnaji skončil třetí mezi žáky výkonem 122/30,5.


Ostatní hráči už na medaile nedosáhli. Milanu Trnkalovi se nejvíc dařilo na Grand Prix v Ostravě, kde skončil čtrnáctý mezi seniory výkonem 93/23,5. Zdeňku Burešovi pak na domácím zemském turnaji koncem srpna, když v mužské kategorii obsadil čtvrtou pozici (103/25,75).


Zpět